caps-grossos

 

Esta pàgina en castellano http://la-granota.com/renacuajos.htm

This page in English http://la-granota.com/tadpoles.htm

(Escriviu/il·lustreu contes per a nen(e)s en tàndem)

 

El proper projecte colaboratiu planejat per La Gr@not@ serà un llibre de contes il·lustrats per a nen(e)s. Cada conte serà creada por un tàndem de adult(a)-nen(a). Pot ser que l'adult(a) escrigui el conte i la/el nen(a) l'il·lustri O BÉ que la/el nen(a) escrigui el conte i l'adult(a) l'il·lustri. L'ordre del procediment (“què va venir abans: ¿la gallina o l'ou?”) es deixa a vosaltres. Per exemple, el dibuix d'un(a) nen(a) podria inspirar a un(a) adult(a) escriure un conte, el conte imaginatiu de un(a) nen(a) podria enviar l'adult(a) corrents a cercar pintures i pincells, o un(a) adult(a) podria contar un conte i la/el nen(a) l'il·lustraría.

 

No hi ha límit a la edat, i la/el nen(a) no cal que sigui “un prodigi infantil” per a que vostra contribució siga considerada. Tenim ganes de veure pintures-de-dits fets per nen(e)s de 2 anys d'edat, collages d'altres de 12 anys d'edat, dibuixos en b/n i de colors, fotos, qualsevol tipus d'obra original.

 

Condicions:

 

Els contes deuen ser originals. No volem que les/els nen(e)s il·lustrin Ventafocs o Frozen.

 

Deveu indicar l'edad de la /del nen(a) (i la edat de l'adult(a) si ho voleu) i si's plau, indiqueu la relació entre ambdós/ambdues (pare-filla, àvia-nét, tía-neboda, cangur-nen cuidat, madrina-filliola, el que sigui). També – per a salvarnos de dubtes – feu-nos saber qui ha fet qué.

 

Planegem que el llibre tindrà pàgines A5, però HORIZONTALMENT. Així que si's plau assegureu-vos de que les il·lustracions s'ajustin a això. El text es pot enviar també en A4 vertical (.doc o .odt preferible a .docx), però les il·lustracions deuen ser horizontals. Poden ser de qualsevol grandària, més tard escalades a A5 (14,85 cm d'altes, 21 cm d'amples). Si podeu convertir-les ja a aquesta grandària abans d'enviar-nos-les, ens estalviaria treball, però podrem canviar l'escala per a vosaltres si és necesari. Les imatges deuen ser del format .jpg (alias .jpeg).

 

Deu haver-hi una il·lustració per a cada (A5) pàgina de text. Recordeu que posar més marges significa que una pàgina de A5 té una mica menys de la meitat d'una de A4. La grandària de la font pot ser ajustada per a adaptar-s'hi, però no volem que les paraules siguin tan petites que ningú no les pugui llegir...

 

Els còmics estan permitits, sempre i quan siguin fruit d'una colaboració entre adult(a) i nen(a). Si's plau assegureu-vos de que estiguin presentats horizontalment.

 

El mateix tàndem pot contribuir més d'un conte (especialment interesant seria si canvieu de papers escritor(a)/il·lustrador(a)). La mateixa persona pot participar en varis tàndems.

 

Totes les presentacions deuen ser enviades com afegits .doc + .jpg a un correu electrònic (amb, adicionalment, el text repetit dins el cos del correu electrònic) a la direcció composta per caps-grossos, tot seguit per @la-granota.com

 

Es pot enviar textos en castellano, català, English, o Deutsch.

 

 

 

Nostra part en el projecte

 

 

La majoria de les persones a les que hem parlat troben emocionant aquesta idea, així que podria donar per a una serie de llibres. 100% dels beneficis de tots aquests llibres es destinaran a causes justes. Els beneficis d'ALMENYS el primer llibre seran compartits entre Pallassos Sense Fronteres (PsF), http://www.clowns.org/ i el programa de UNICEF per a preparar llevadores, https://www.unicef.org/search/search.php?q=midwives (pàgina en anglès).

 

Fins ara, no hem fixat un terme límit. De fet, pot ser que mai no ho fem. Si rebem molta resposta, publicarem un llibre tan aviat com tinguem material suficient, i veurem com va des de llavors. Us mantindrem informades (a aquesta pàgina) si decidim canviar la/el (l=s) beneficiàri(a)(s) dels beneficis (de les edicions futures).

 

***

 

 

Obrir finestra a la nostra pàgina principal http://la-granota.com