granotaoval.jpg

 

¿Què és La Gr@not@? Com fa les coses que fa?

 

La Gr@not@ és un somni, una bogeria, una editorial que no està tan interessada en fer diners. Neix d'una frustració per les condicions que molts editors imposen als / a les creador=s [escriptor=s il·lustrador=s] d'un llibre. La idea va sorgir d'un escriptor.

 

Aquestes són algunes de les regles boges per les que La Gr@not@ vol ser administrada:

 

1) Projectes de llibres no seran elegits sobre una base de "Què hi haurà en això per nosaltres?", és a dir "És probable que es ven molt bé i ens proporciona un munt de beneficis?", sinó de " Realment ens agrada aquest llibre?" Només es considerarà la publicació de llibres dels quals estarem orgullos=s.

 

Exemple: Si J. K. Rowling arribés a escriure'ns que ella està insatisfeta amb la seva editorial actual i vol adjudicar els futurs drets de publicació de la sèrie de Harry Potter a nosaltres, rebutjaríem l'oferta! (Llibres avorrits, amb reescalfades valors conservadors ["TOTS els 'bons' són membres del nostre equip, tots els 'dolents' són d’un altre equip, els altres 2 equips ni tan sols val la pena considerar-los" - directament de la Guerra Freda / política exterior opressor del tercer món.] El mateix passa amb l=s hereder=s d’en JRR Tolkien i El Senyor dels Anells. Un servidor va llegir El Senyor dels Anells quan era un adolescent i em va agradar, fins i tot el vaig comprar com un regal per als meus germans, però més tard com adult jove el vaig llegir de nou i l’odiava (és racista, és sexista, glorifica la guerra i dóna suport a la idea que els problemes internacionals han de ser resolts a través de la violència: Qualsevol d'aquests 3 atributs el desqualificaria a que sigui publicada per La Gr@not@)... dècades més tard, li vaig donar una altra oportunitat. ("És realment tan dolent com jo creia en aquell temps???" - Ho és.) Admetem-ho: som tendencios=s .

 

PREFERIM FUNCIONAR AMB UN PRESSUPOST PRECARI A PUBLICAR SÚPER-VENDES QUE VIOLIN NOSTRES NORMES ÈTIQUES I/O DE QUALITAT!

 

2) No comprem tots els drets dels llibres / escrits / il.lustracions. De fet, no comprem cap dret. L=s autor=s mantenen els drets d'autor i el control total sobre les seves creacions. Treballem com a soci=s de l=s creador=s. I si aconseguim funcionar com un trampolí, portant un llibre a l'atenció d'una editorial important que llavors ofereix a l'escriptor / a l'escriptora un contracte sucós, estarem encantat/des que un llibre del qual ens sentim orgullos=s d'haver publicat arriba a ser tot un èxit. L'única condició que imposem a la terminació d'una associació editorial és que un contracte d'edició amb una altra editorial no impedeixi a La Gr@not@ la venda dels seus exemplars restants ja impresos.

 

3) Tenint en compte que estem obsesionad=s per la qualitat i l'ètica en comptes de obsesionad=s per guanys, estarem eternament condemnat/des (a menys que un(a) autor(a) de best-seller clamorós decideixi quedar-se amb nosaltres, convertint-nos en l=s editor=s d'un best-seller) a funcionar amb un pressupost reduït. Això té els seus inconvenients:

a) No podem oferir un avanç sobre drets d'autor a ningú. Cal tenir això clar, des del principi.

b) Només tenim els mitjans econòmics per permetre'ns el luxe de treure edicions petites al principi, fins que les vendes ens convencen que podem córrer el risc de pagar un major tiratge de noves edicions d'aquest llibre en particular. En aquests primers dies, la primera edició serà ridículament petita: 25 exemplars. (Amb sort, futurs objectes de col·leccionista!)

c) Intentarem auto-finançar-nos, a no ser que un(a) autor(a) i/o il·lustrador(a) decideixi arriscar una mica del seu propi diners i ajudar a finançar el primer tiratge, fent possible una edició més gran.

d) Després de la primera edició, a veure com seguim. El que es ven bé tornarà a imprimir, el que no anirà a apilar-se al magatzem. (SÍ que farem un esforç per vendre el llibre! No és el nostre objectiu perdre diners. J)

 

Aconsellem als / a les autor=s tenir un(a) agent(a) literari(a) o algú més per ajudar a "polir les asprors". Som principiants en aquest camp. Estem a la recerca de grans idees. No ens considerem editor=s de gaire talent... encara que sí donarem el nostre consell / opinió si alguna cosa se'ns ocorre. Això vol dir que

i) és més probable que es publicarà el teu llibre tal com l’imaginaves, sense un munt de canvis imposats pel nostre equip editorial. J

ii) No és probable que es vengui tan bé, per la manca de brillantor editorial. L

 

Després de les despeses de publicació (incloent impressió i despeses d'enviament), els guanys nets i reals es dividiran de la següent manera:

50% als creador=s (escriptor(a), il·lustrador(a), traductor(a) - si escau). Com es repartirà aquest 50% entre escriptor(a) i il·lustrador(a) (i traductor(a)) es decidirà, cas per cas, amb l=s creador=s participant activament en el procés de decisions.

25% a La Gr@not@ per finançar futurs projectes (incloent noves edicions del mateix llibre).

25% a causes benèfiques. (Amnistia Internacional serà una beneficiària constant. Altres es decidiran cas per cas.)

 

Les vendes es realitzaran principalment a través d'Internet. Tractarem de mantenir els preus baixos, tant per a oferir valor per diners com per a estimular les vendes. Creador=s seran consultat/des re: les decisions sobre preus.

 

7) Estem segur=s que més detalls se'ns ocurririrán després. Serà apreciat qualsevol suggeriment ètic i/o creatiu.

 

*********

 

Per veure la nostra oferta en llibres, anar a http://la-granota.com/list.htm

 

*********

 

Si ets un(a) autor(a) / il·lustrador(a) i vols enviar material per a publicació, envia un correu-e amb adjunt a authors%%%la-granota.com *

 

Per a altres assumptes, escriu-nos a granota%%%la-granota.com *

 

 

 

 

* (Per evitar rebre munts d'spam generat automàticament per computadors, hem substituït %%% per @. Posa @ on hem escrit %%% abans d'enviar-nos alguna cosa. L’spam generat per human=s, envieu-lo a spam%%%la-granota.com).